• Fizetési szabadság– Lehetségessé válik bármekkora összegű pénzt küldeni és fogadni azonnal, bármikor, a világ bármelyik sarkából. Nincsenek munkaszüneti napok. Nincsenek határok. A Bitcoin teljes irányítást biztosít felhasználóinak pénzük ellenőrzése felett.
  • Nagyon alacsony díjak– A Bitcoin-kifizetések feldolgozása jelenleg vagy díjtalanul vagy rendkívül alacsony díjak mellett történik. A felhasználók díjat mellékelhetnek tranzakcióikhoz az elsőbbségi feldolgozáshoz, amely a tranzakció hálózat által történő gyorsabb visszaigazolását eredményezi. Továbbá a kereskedői feldolgozószoftverek a kereskedők tranzakcióinak feldolgozását, a Bitcoinok hivatalos pénznemre történő átváltását, valamint az átváltott pénz kereskedői bankszámlára történő napi elhelyezését segítik. Mivel e rendszerek a Bitcoinon alapulnak, a PayPalnál és a hitelkártya-hálózatoknál sokkal alacsonyabb díjakkal működnek.
  • Kisebb kereskedői kockázat– A Bitcoin-tranzakciók biztonságosak, visszavonhatatlanok és nem tartalmaznak érzékeny vagy személyes információkat. Ez megvédi a kereskedőket a csalásokból vagy a tisztességtelen visszaszámlázásoktól, és szükségtelenné teszi a PCI-megfelelés használatát. A kereskedők könnyedén új piacokra léphetnek be, amelyeken vagy a hitelkártyák nem elérhetőek vagy a csalások aránya elfogadhatatlanul magas. A végső eredmény alacsonyabb díjakban, nagyobb piacokban és kevesebb adminisztrációs költségben testesül meg.
  • Biztonság és kontroll– A Bitcoin-felhasználók teljes irányítást élveznek tranzakcióik felett; a kereskedők számára lehetetlen kéretlen vagy rejtett díjak felszámítása, amelyek más fizetési módok esetén megtörténhetnek. A Bitcoin-kifizetések a tranzakcióhoz csatolt személyes információk nélkül kezdeményezhetőek. Ez erős védelmet jelent a személyazonosság ellopását célzó támadásokkal szemben. A Bitcoin-felhasználók ezenkívül biztonsági mentéssel és titkosítással védhetik meg pénzüket.
  • Transzparens és semleges– Minden, a Bitcoin pénzkínálatát érintő információ a blokkláncon azonnal, bárki számára, valós időben hozzáférhető, visszaigazolható és használható. Egyetlen magánszemély vagy szervezet sem irányíthatja vagy befolyásolhatja a Bitcoin-protokollt, mivel kriptográfiailag biztonságosnak tekinthető. Ez lehetővé teszi, hogy a Bitcoin magja teljes mértékben semleges, transzparens és kiszámítható legyen.